donderdag 2 mei 2013

Een natte dag in Typhoon Lagoon

Ook deze ochtend doen we net alsof we heel sportief zijn, Hen, Marianne, Stefan en ik gaan in de vroege ochtend een rondje rennen om het meer. Het is niet echt koud buiten maar wel behoorlijk bewolkt. We hopen natuurlijk dat het net als gisteren in de loop van de ochtend beter wordt maar als we later naar de bus lopen, is het nog steeds erg bewolkt.


Ondanks het weer zijn we er helemaal klaar voor.


Typhoon Lagoon is een van de twee waterparken van Disney. Het verhaal gaat dat er een typhoon voor bij is gekomen waardoor het gebied overstroomd is en er maar een waterpark van gemaakt is.

Het zal deels door het weer komen maar het is niet erg druk in het park.


Ook Robin is goed voorbereid.


En als het niet druk is dan zijn de wachttijden ook heel goed te doen.


We starten met de waterachtbaan, de Crush 'n Gusher. We gaan 2 keer achterelkaar en hadden nog vaker gekund zonder echt te hoeven wachten.



De waterachtbanen zijn de overblijfselen van een fruitplantage. De glijbanen hebben namen als Banana Blaster en Coconut Crusher.


In het midden van het park ligt het grote bad. Hier is een dam gebouwd die er niet al te stevig meer uit ziet. Eens in de zoveel tijd breek de dam door en komt er een enorme golf. En die golf is echt enorm!


De foto's die volgen zijn vooral van water, benen en armen want je wordt echt meegesleurd. De filmpjes moet ik nog bekijken en misschien lukt het om er daar een van te plaatsen.
Na het golfslagbad komen we even bij en gaan we een lunch scoren. Als we bij het enige restaurant komen dat open is, begint het echt flink te regenen. We proberen onze lunch zo droog mogelijk over te brengen naar ons plekje en dat lukt aardig. Na de lunch wordt de rest van het park ontdekt.

Zo kan je er snorkelen.


En zijn er verschillende glijbanen die via allerlei kronkelwegen en hangbruggen zijn te bereiken.


Ook de lazy river wordt niet overgeslagen.



Voordat we het park verlaten aan het eind van de middag moeten de verbrande calorieën aangevuld worden. Dit doen we met een dozijn mini donuts met witte chocolade- en frambozensaus. Mmmmm.


In het resort maken we ons klaar voor het diner in het nieuwe restaurant in new Fantasyland: Be Our Guest. Dit restaurant ligt in het kasteel van het beest (van Belle). We worden naar onze tafel geleid en Maura loopt voorop met de kandelaar in haar handen.


We zitten helemaal achterin een prachtige zaal. Dit is de zaal waar Belle en het Beest voor het eerst samen dansten.


Het plafond is handgeschilderd en de kroonluchters zijn speciaal voor Disney in Italië gemaakt.


Het is een iets chiquer restaurant dus geen hamburgers op het menu.


Wij zitten naast het raam. Buiten is het koud, het sneeuwt zelfs! Dit is echt heel knap gedaan maar helaas niet goed op de foto te krijgen. Als je door het raam kijkt zie je bergen met daarop sneeuw en dat het ook echt sneeuwt op dat moment.


De servetten zijn gevouwen in de vorm van een roos.


En voor de liefhebbers (want die zijn er!) nog wat foodporn. Te beginnen met Franse uiensoep:


Mosselen in een of andere saus (voorgerecht):



Het vegetarische gerecht, ratatouille:


En als laatste de zalm:


We hebben allemaal lekker gegeten en ook nog een toetje gekozen van de toetjeskar.

Met volle buiken verlaten we het kasteel maar niet voordat we op de foto zijn geweest met het Beest.


Die speciale interesse had in Margriet.


In de hal daarna stonden allemaal harnassen die geluid maakte. De een moest niezen en de ander was aan het snurken, heel grappig gedaan.


Als we het kasteel uitlopen, zijn we vlakbij de nieuwe attractie van de kleine zeemeermin. Die pakken we natuurlijk nog even mee want er is totaal geen rij.


Het is een vrolijke attracties waarbij je zittend in een schelp langs het verhaal van de kleine zeemeermin wordt gereden.




Als we naar buiten komen, blijkt het vuurwerk net gestart te zijn. Normaal bekijken we het vuurwerk ergens vanaf mainstreet of iig op een plek voor het grote kasteel. Maar nu zijn we achter het grote kasteel en voor het kasteel van het Beest. Het vuurwerk wordt afgestoken naast het grote kasteel en achter het kasteel van het Beest waardoor wij er nu midden in staan. En dat is eigenlijk nog niet eens zo gek. Je moet wel alle kanten op kijken maar er staat verder bijna niemand en je kan alles goed zien.



Na het vuurwerk lopen we richting uitgang en stappen nog even in het bootje van een small world (ook geen rij). Daarna is het echt klaar en gaan we terug naar het resort.

Ondanks de regen hebben we een leuke dag gehad en weer veel gedaan. Morgen gaan we naar Hollywood Studio's. De weersvoorspellingen blijven somber maar we gaan er gewoon het beste van maken. Koud is het gelukkig niet.

1 opmerking:

  1. Wat is dat toch allemaal mooi gemaakt, daar zijn ze toch zóóóó goed in bij Disney. Jullie zullen wel genoten hebben wat een ervaringen allemaal.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen