maandag 6 mei 2013

Cruizin'

We dachten deze ochtend rustig aan te kunnen doen omdat we pas om 11u opgehaald zouden worden van het resort. Maar dat liep iets anders. Natuurlijk waren we deze ochtend niet heel vroeg wakker en nam het inpakken van de koffers meer tijd in beslag dan gedacht. We hebben wel lekker ontbeten in de foodcourt en nog de laatste souvenirs aangeschaft. Daarna was het snel met koffers richting receptie waar onze taxi-meneer zou staan. We hebben via FL tours een one way ritje besteld naar port canaveral want dat was een stuk goedkoper dan met 7 personen met de Disney bus. FL tours stond keurig op tijd klaar en het vervoer was prima.


Er was zelfs een kinderstoeltje voor dino!


Na ongeveer een uur zagen we dit:


We werden voor de terminal afgezet en leverden daar onze koffers in bij iemand die ze naar de juiste plek bracht. De koffers zouden we in de middag aan boord pas weer zien.



Om ongeveer 12:45 gingen we door het mickey hoofd aan boord.


Welcome aboard!


Na een korte lunch in Cabana's waren de hutten klaar en konden we deze gaan bekijken en onze spullen wegzetten. Stefan, Marianne en de kinderen hebben een familiehut met groot balkon. En dat balkon is inderdaad groot.


Verderop in de gang en naar links, ook op het vijfde dek, hebben Hen, Margriet en ik onze hut. Deze ligt aan de achterkant van het schip.


Onze hut:


Met uitzicht op Dombo, die aan de achterkant hangt.


Na de safety drill was het tijd voor de sailaway party! Van de party hebben we niet zo veel gezien want we hebben vooral naar het wegvaren gekeken. Gespot wildlife: dolfijn, zeeschildpad en pelikanen.


Disney medewerkers die op de kade staan te zwaaien:


Van het reisbureau hebben we een tas met allemaal cadeautjes gehad en omdat Hen, Margriet en ik al eerder een Disney cruise hadden gedaan, kregen we ook van Disney nog een cadeautje. Het whiteboard met magneten hebben we op de deur gehangen.


Nog even genieten op onze verandah.


De kinderen had ik al aangemeld voor de kidsclub via internet, op het schip hebben we een polsbandje gehaald en gelijk een kijkje genomen in de clubs. Voordat de kinderen naar binnen mogen, moeten ze eerst hun handen wassen en daar hebben ze coole apparaten voor.


Heel veel computers met allerlei spelletjes:


Een mega mister Patato Head:


En de lachtmeter van Monsters:


Dat ziet er erg leuk uit voor de kinderen.
In de avond eten we in Royal Court en maken we kennis met onze bediening voor de komende week. We hebben Mabel uit Malysia als assistent server (voor de drankjes) en Mateus uit Brazil als server voor het eten. De mannen hebben hun matching shirt aangetrokken voor de eerste cruise dag:


Het voorgerecht (iets met kaas en spinazie):


Vader en dochter:


Het broodmandje:


Tofu hoofdgerecht, erg lekker (en dat is tofu zelden):


Vlees en garnalen hoofdgerecht:


De toetjeskaart:



Creme brule:


Soufflé:


En na zo'n lange lang stort je gewoon in tijdens het eten:


Als we terugkomen van het eten, is onze kamer klaar gemaakt voor de nacht.



De cruise is begonnen en goed ook. Morgen een hele dag op zee.

1 opmerking:

  1. Prachtige kamer ! Wij zijn nog nooit op cruise geweest hoop dit ooit nog eens te doen . Geniet er nog van en breng een toetje mee voor mij ;)

    BeantwoordenVerwijderen