maandag 29 april 2013

Eerste parkdag: Animal Kingdom


Al direct vertraging met de publicatie van het blog! Excuses volgers. We hadden vanochtend een vroege reservering voor het ontbijt in Magic Kingdom en ik kreeg ondanks de voorbereidingen het blog niet op tijd af. Ik zal morgen beter mijn best doen (dan hoeven we ook niet zo vroeg weg).

Na een lange reisdag hebben we allemaal lekker geslapen maar zijn we wel vroeg wakken vanwege de jetlag. Hen en Marianne zijn al een tijdje geleden begonnen met hardlopen. Inmiddels hebben ze wat loopjes op hun naam staan waarvan de laatste de 10km tijdens de Marathon van Rotterdam. Het hardlopen is niet iets nieuws in ons gezin, vooral Hen heeft heel wat marathons (hele, halve en kwarten) gelopen. Ook in WDW waarvan de laatste halve marathon met mij samen was, alweer zo'n 10 jaar geleden. Na een paar jaar heel weinig tot niet gelopen te hebben, is hij toch weer samen met Marianne gaan trainen. Het is voor mij nu ook al een tijdje geleden dat ik heb gelopen maar waarom zou je op je eerste vakantiedag niet weer starten met trainen? Dus nog voor 7 uur lopen Marianne, Hen en ik een rondje om het meer dat tussen het Art of Animation Resort en het Pop Century Resort in ligt.


De rest van de familie kan ook niet stil blijven zitten en zij nemen een duik in het zwembad.



Zoals eerder gezegd hebben we drie kamers naast elkaar op de begane grond. Vanuit de kamers is het maar een paar stappen naar het zwembad dus dat is ideaal. Onze kamers worden bewaakt door een gigantische Ursula.


Na dit sportieve begin van de dag halen we een ontbijtje in de foodcourt van het resort.


Met genoeg energie voor de rest van de ochtend lopen we naar de bushalte waar de bus richting Animal Kingdom al klaar staat.


Na een korte rit komen we aan bij:


Het is heerlijk weer, nog wel wat wolken maar zoals op de foto's is te zien, schijnt het zonnetje al flink tussen de wolkjes door.
Een vriendelijke beveiligingsbeambte ziet dat Marianne een foto van mij en de kinderen wil nemen, hij stelt voor dat zij er bij gaat zitten en hij de foto neemt. Hen neemt een foto van dit tafereel. Nog voordat we het park in zijn, hebben we kennis gemaakt met de Disney vriendelijkheid die ook voor de beveiligingsmensen vanzelfsprekend is.


Eenmaal door de poortjes lopen we langs wat beesies en komen oog in oog te staan met de indrukwekkende boom van Animal Kingdom. Op het bord met de wachttijden zien we dat deze voor alle attracties heel goed te doen zijn. We starten in de boom met de It's tough to be a bug 3D film. We kunnen zo doorlopen en genieten met bugs-eyes op van deze leuke film. Ook de kinderen vinden het leuk maar ook wel een beetje eng als de spinnen naar beneden komen!


Dan is het tijd om een dino te vangen. Dus op naar Dinoland USA!


In Dinosaur stappen we in de timerover. Claire Huxtable probeert nog te voorkomen dat we op expeditie gaan in de periode vlak voor de grote meteorieten inslag maar de science guy weet hoe hij de timerovers toch op deze coordinaten kan instellen.
Ook deze rit is best spannend en we worden alle kanten op geslingerd. We zien allemaal enge dino's maar slagen er in onze missie te voltooien en nemen een lieve dino mee naar de huidige tijd.


Na het serieuze werk zijn we toe aan een vrolijke attractie. Het ritje met deze soort van achtbaan is er een die je evenwichtsorganen behoorlijk op de proef stelt. Maar gelukkig komen we er lachend uit en blijft ons ontbijt waar het hoort.


We scoren fastpassen voor Expedition Everest en bewonderen in de tussentijd de musical van Finding Nemo.


Klaar voor een wild ritje in de bergen om Yeti de verschrikkelijke sneeuwman te ontmoeten.


En die zorgt nog steeds voor veel onderhoudswerk aan het spoor!


Onze magen beginnen nu wel te knorren. Bij pizzafari halen we lekkere breadsticks, sandwiches, pizza en salade. Daarna kunnen we er weer tegen. Margriet en ik halen alvast fastpassen voor de Kilimanjaro Safari. We gaan eerst naar Festival of the Lion King want de fastpassen voor de safari gaan precies daarna in. De Lion King show was weer een feest en we hebben enthousiast meegedaan met de bewegingen en dierengeluiden (haha, zijn we dol op).



Lang leve de fastpass! Bij de safari kunnen we zo doorlopen en niet veel later stappen we in de grote auto voor onze 2 weekse safari. We zien veel dieren en zelfs de leeuw en leeuwin liggen breeduit in het zicht en bewegen zowaar. Dat hebben we zelden meegemaakt.




  Rhino up close.


Na de safari is er nog genoeg te doen maar voor een eerste dag vinden we het wel even genoeg. We hebben vanavond ook nog een reservering in T-Rex en voor die tijd willen we nog naar het resort om even te zwemmen. Als afsluiting nemen we een ijsje terwijl we naar een Afrikaanse muziek uitvoering luisteren. Dan gaat het richting exit.


En met de bus terug naar het resort.


Na een plons in het zwembad rommelen de maagjes genoeg om richting Downtown te gaan. Om ongeveer 17:40 arriveren we daar.


Het eet avontuur vindt plaats in T-Rex. We krijgen een plaats in een ronde booth in het vern forest. Ietwat weggestopt en wat slecht zicht op de rest van het restaurant maar dat mag de pret niet drukken.


We bestellen uienringen en nacho's vooraf. Dat zijn al bijna hoofdgerechten op zich! Als echt hoofdgerecht kiest iedereen wat lekkers uit. Maura heeft chicken nuggets in de vorm van dino's gekozen:


En zoals beloofd als toetje mag er een dino gemaakt worden. Robin is tijdens het eten in slaap gevallen dus die houdt er nog een te goed. Maar Maura is er helemaal klaar voor. Ze kiest een roze dino en noemt haar Lisa. Lisa krijgt een geluidje (ze zegt I love you), een hartje en wordt opgevuld en dichtgenaaid. Dan zoekt Maura een kleding setje voor haar uit met bijpassende schoenen.


En zo ziet Lisa er dan uit:


Lisa in vervoersdoos:


Niet al te laat zijn we terug op het resort waar bijna iedereen al snel in slaap stort. Het was een heerlijke eerste parkdag. Morgen staat Magic Kingdom op de planning.

4 opmerkingen:

  1. Oooo wat een heimwee hebik nu toch . Ik vind dit een super park zo anders dan de andere parken . En t rex daar gaan we ook altijd eten .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om jullie belevenissen te lezen. Het is net alsof ik er een beetje bij ben! Het klinkt allemaal heerlijk, leuk dat jullie het zo fijn hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Trex stond al op ons lijstje, maar nu zeker! Leuk zeg! Veel plezier vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heelijke dag, en ook nog beginnen met sporten CHAPEAU!!
    Trex is inderdaad een super leuk restaurant, wij gaan ook wel vaker gewoon iets drinken aan de bar, ook gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen